Jouw ultieme bikini body guide

Bikini body - Mayra Louise

De zomer begon al vroeg dit jaar. Worstelde jij de afgelopen dagen met je lijf omdat je geen bikini body hebt? Geen zorgen. Met dit one-of-a-kind plan heb jij ook binnen 24 uur het perfecte bikinilijf. Dit is wat je moet doen.

Rather read in English? I got you!

Als je me al wat langer volgt, weet je dat ik mijn bikinilijf volledig heb omarmd. Jarenlang wist ik niet dat ik het had totdat ik eindelijk het licht zag en besefte dat ook ik thuishoor op het strand. Het lijkt een beetje op die film ‘I feel pretty’ van Amy Schumer alleen hoefde ik er niet mijn kop voor te stoten. Hoewel dit het proces misschien flink had kunnen versnellen … En laten we eerlijk zijn, ik heb jarenlang wel een bord voor mijn kop gehad. Maar terug naar het bikini body plan dat jouw leven gaat veranderen …

bikinilijf - mayra louise - bikini body guide

Stap 1: Koop een bikini
We beginnen met een spoiler. Een bikinilijf heeft slechts twee hoofdingrediënten: een lijf, dat heb je al binnen handbereik, en een bikini. De kans ik groot dat je geen bikini heb die je echt awesome vindt want anders was je al lang aan het flaneren op het strand. Neem de tijd om een mooie bikini te vinden die lief is voor je lijf. En dan bedoel ik geen snijdende broekjes, geen prikkende beugels …

Steek tijd in het vinden van een bikini die goed past bij jouw lijf en stijl. Ga naar een speciaalzaak, eventueel voor grotere (cupmaten), en laat je adviseren. Probeer dingen uit. Of bestel een bende bikini’s online en ga passen. Kom je er qua bikini echt niet uit, maar heb je wel een tof badpak gespot? Ga daar dan voor. Zaak is dat je deze zomer dat strand op gaat in iets anders dan een jurk die alles behalve je tenen bedekt.

Bikiniproof - Mayra Louise

Stap 2: werk aan je self-care
Als ik niet voor mezelf zorg, voel ik me doorgaans een plumpudding. Dat zit ‘m niet in mijn letterlijke jiggle maar meer in het algehele gevoel rondom mijn lijf. Door de jaren heen heb ik ontdekt wat ik nodig heb om me in de basis lekker te voelen. In mijn geval gaat dit om dingen als voldoende me-time, voor mezelf koken, veel water drinken, regelmatig wandelen, schrijven in mijn dagboek, tijd doorbrengen met mijn vriendinnen (en sinds vorig jaar met mijn gezinnetje), kleding dragen waarin ik me op mijn gemak en tegelijkertijd hot AF voel.

Als ik veel van die dingen laat varen, begin ik me met de dag minder prettig te voelen. En dat heeft direct effect op hoe ik naar mezelf kijk als ik voor de spiegel sta. Sinds de geboorte van mijn kindje is mijn self-care op een laag pitje en dat merk ik aan alles. Bewijst alleen maar hoe belangrijk het is om uit te vogelen wat jij nodig hebt to feel at ease.

bikini body guide - mayra louise

Stap 3: Train jezelf naar een bikini body
Bovenstaande is natuurlijk niet heel letterlijk te nemen. Want ik zal je nooit de sportschool insturen om jezelf helemaal de ziekte te trainen totdat je een sixpack hebt. Maar sporten en/of voldoende bewegen is voor mij een belangrijk onderdeel van mijn self-care recept.

De sportschool en ik hebben momenteel een wat afstandelijke omgang, maar met mijn vakantie op komst eind juni wil ik daar toch echt weer verandering in brengen. Niet om af te vallen of spieren te kweken, maar omdat ik merk dat het mentaal veel voor me doet als ik regelmatig train. Ik vind het heerlijk om bodypump-lessen te doen in de sportschool. Hierdoor voel ik me meer connected met mijn lijf en ook met wat mijn lijf eigenlijk allemaal kan en hoe sterk het is. Als ik dan vervolgens in bikini voor de spiegel of op het strand sta, voel ik me daardoor anders over mijn lichaam. Positiever.

Is de sportschool voor jou nog een stapje te ver? Ga dan voor lange wandelingen of koop een matje en ga thuis aan de slag. Zoek de connectie op met je lijf dan zul je steeds meer ontdekken dat ook jij een bikinibody hebt die gezien mag worden.

It’s all love.

Blijf stralen,

Mayra Louise

Ik heb deze post geschreven in samenwerking met Fit for Free. Uiteraard is ‘ie volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaringen.

Foto’s: Aline Bouma 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.