How to find your fashion style

Find your style - Zalando

De modegerelateerde vragen vliegen me al een tijdje om de oren. Het leek me dan ook een goed idee om hier eens iets meer aandacht aan te besteden op mijn blog. In de afgelopen jaren ben ik kilo’s zelfvertrouwen aangekomen, en dat zie je terug in mijn kledingkast. Voor mij is die self-love dan ook een belangrijk onderdeel van mijn fashions sense. Omdat ik jou ook graag op weg help, deel ik vandaag wat tips over het vinden van je modestijl.

This blog post is also available in English 

#1 Kleed je naar je humeur
Nou ja, zoiets dan… Mijn garderobe gaat qua looks alle kanten op. Dit komt doordat ik nogal een wisselvallige shopper ben. Sommige dagen voel ik me Beyoncé , maar op andere momenten wil ik een legging en grote sweater aan. Als we het over mijn veel te gevulde kledingkast hebben kan ik altijd zeggen: my self-love made me do it. Mijn figuur komt het mooiste uit in strakke jurkjes –hallo rondingen- maar ik heb ook comfy kleren nodig. Je weet wel, voor de dagen dat mijn emoties de boventoon voeren. Hier heb ik vooral last van tijdens mijn PMS week. Dan wil ik mijn figuur meestal niet benadrukken en draag ik vaak lossere kleding. Tegelijkertijd ben ik een groot voorstander van wat ik noem de ‘feel shitty, dress pretty’ aanpak. Een prachtige outfit aantrekken als je je ellendig voelt, kan je humeur echt een positieve draai geven.

Find your fashion style

#2 Negeer je kledingmaat
Huh? Ja heus, dat is echt een goed idee. Ik heb maat 48 –soms 50- maar het grootste deel van de inhoud van mijn kledingkast is niet van plus size merken. Ik heb dingen van small tot maat 54 en dat kan me echt helemaal niets schelen. Ik kleed me naar mijn lichaam en niet naar mijn kledingmaat. Als ik alleen dingen zou shoppen in mijn maat zou ik niet alles wat ik wil kunnen dragen. Straight size shopping heeft echt een wereld vol mode voor me geopend. Mijn favoriete winkels hiervoor? Monki, &Other Stories en de H&M trendcollectie. Ik gluur ook regelmatig in vintage winkels, daar zijn ook pareltjes te vinden…

#3 Stap uit je comfort zone
Te voor de hand liggend? Zeker niet. Veel te veel vrouwen houden het veilig als het op hun kleding aankomt. Niet omdat ze dat willen maar gewoon omdat ze bang zijn om dingen uit te proberen. Geloof me, het leven is het beste als je dingen doet waar je verdomde bang voor bent. Begin dus maar snel te experimenteren. Probeer nieuwe dingen. Trek dat strakke jurkje aan. Of een heel felle kleur. Laat je taille zien door een high waisted denim aan te trekken. Ga straight size shoppen als je een grotere maat hebt. Wees dapper genoeg om je niets van zogenaamde moderegels aan te trekken. Jouw lichaam, jouw stijl. Toen de liefde voor mezelf tot bloei kwam, begon ik veel meer kleur en andere shapes te dragen. Ik merkte ook dat ik me zelfverzekerder ging voelen door mijn kleding. Met een krachtige look voel ik me daadwerkelijk krachtiger.

Find your fashion style

#4 Trek je mond open
Jaren geleden, voordat ik leerde om echt van mezelf te houden, hielp mijn vriendin Danielle me enorm met het ontwikkelen van mijn kledingstijl. Ik koos altijd de veilige opties uit en droeg veel zwart. Danielle zei: ‘Trek eens een a-lijn rok aan met een leuk geprint bloesje en toffe sneakers’. Dit was het begin van het ontdekken van mijn kledingstijl. Wees niet bang om hulp te vragen. Zeker niet van iemand die een goed modeverstand heeft.

#5 Ga op je smoeltje
Wat ik graag draag, is continue in ontwikkeling. En eens in de zoveel tijd koop ik iets wat drie maanden later een complete miskoop blijkt te zijn. En dat is gewoon helemaal oke. Modemissers helpen je namelijk te ontdekken wat je echt mooi vindt. Ga daarom elk seizoen door je kledingkast en doe dingen weg waar je niet meer blij van wordt. Kijk goed naar wat er vervolgens overblijft en gebruik dat als basis voor je kledingstijl. Maak fouten zodat je leert wat het beste is voor jou. Niet alleen als het over mode gaat, maar ook in het leven…

Blijf stralen,

Mayra

Clothing details

Jeans blouse: Monki (old)
Green oversized blouse: &Other Stories (old, similar in short version)
Emotional baggage: School of Life
Blouse with kisses: Monki (old)
Skirt: New Look (on sale now!)

Dit is mijn inzending voor de Zalando Style Icons // Creative Content Icon.

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.