Ivy Park – Straight size shopping with Beyoncé

Ivy Park plus size try out

Beyoncé, ik heb liefde voor die lady. Dus toen ik hoorde dat ze een sportkledinglijn genaamd Ivy Park ging lanceren, werd ik verdraaid nieuwsgierig. In de artikelen erover kwam naar voren dat het een merk is dat ons moet inspireren sterk, gezond en gelukkig te zijn, ongeacht ons traininglevel en body shape. Maar zou mijn plus size shape in Ivy Park passen? Er was maar een manier om dit te ontdekken. En dit is hoe het ging …

Rather read in English? I got you! 

Zo op het eerste gezicht vind ik de collectie te gek. Met veel diversiteit. Er zijn drie soorten leggings: low rise, medium rise en high rise, verschillende tops, een paar toffe jassen, wat chille truien … Ivy Park maakt een positieve eerste indruk op me. De prijzen zijn ook oke. Het had iets goedkoper gekund, maar als de kwaliteit goed is, zou ik het zelf niet erg vinden om deze bedragen voor kleding te betalen.

 Ivy Park – Beyoncé’s stijl past niet iedereen
Ik was blij om te zien dat de Ivy Park collectie van maat XXS to XL liep, maar toen ik de maattabel onder de loep nam ontdekte ik dat XL maat 42/44 was. Euhmmmm, de gemiddelde vrouw heeft maat 44 dus dit betekent dat de meeste vrouwen Ivy Park niet kunnen dragen. Nu is het zo dat mijn maat-48-kont wel gewend is aan straight size shopping – stretch is mijn beste vriendin – dus ik besloot het er toch op te wagen. Want misschien, heel misschien heeft Beyoncé wel wat extra ruimte overgelaten voor haar bolle-billen-matties.

Mijn keuzes
Wat heb ik besteld? De body, een hogetaille legging, de roze trui, de mesh parka, het mesh shirt en de grijze pet. De korte broekjes en sportbh’s heb ik achterwege gelaten omdat ik zeker wist dat mijn boobs en booty daar te groot voor zijn. Ik hou van een beetje showen met mijn curves, maar ik houd het wel graag netjes. Shortjes draag ik wel naar het strand …

De Ivy Park body
Op de een of andere manier voel ik me altijd aangetrokken tot body’s. Ik draag ze zelden tot nooit – omdat ik, je verwacht het niet, weleens moet plassen en onhandig ben – maar ik draag ze graag voor shoots. Ik voel me er altijd heel sexy in. Het campagnebeeld van Beyoncé in de body was een van mijn favorieten dus ik wilde het graag proberen.

Ivy Park

Het bleek nogal een opgave. De body heeft geen knoopjes, het is echt een onepiece. Hij bleek ook nog eens heel kort te zijn, alsof mijn bovenlichaam te lang was. Mijn borsten kwamen er ook nog eens aan de zijkanten uit. En, doordat het echt een onepiece was, moest ik mijn billen door de bovenkant van de body persen. Echt, probeer dit niet thuis.

Het is me – vraag niet hoe! – gelukt om er een leuk plaatje van te maken, maar hij paste echt niet. Knoopjes aan de onderkant waren een beter idee geweest, Queen B.

Hogetaille broek
Lang verhaal kort: mijn kont is te groot. Deze legging is niet hoog genoeg om mijn achterste te bedekken. En als ik zou willen trainen in een Ivy Park broek is een bedekte booty toch wel een vereiste. Ik kan Beyoncé niet de schuld geven aangezien de XL gelijk staat aan maat 42/44. Ik denk wel dat vrouwen met maat 46 en 48 met een minder uitgesproken bilpartij deze legging wel prima kunnen dragen.

Ivy Park

Ivy Park mesh top
Ik zie dit meer als een modeitem dan als een sporttop. Ik hoopte dat ‘ie oversized genoeg zou zijn om mijn heupen te bedekken, but my hips don’t lie. Het is wel mogelijk om deze top te dragen met maat 48 als je het niet erg vindt als ‘ie iets boven je heupen valt. Draag de top nonchalant in je broek of met een knoopje erin bijvoorbeeld.

Ivy Park

Lichtroze trui
Voor mij is dit een van de tofste items in de Ivy Park collectie. En ik vond ‘m in het echt nog cooler dan op de campagnefoto. Of ik helemaal wegkom met de kleur weet ik niet, maar de pasvorm is top. Hij is, ook bij mij, nog steeds een tikkie oversized, de stof is mooi en hij draagt heel comfy. Dus vrouwen met een maat 48 of groter (ik draag 44/46 aan de bovenkant) kunnen deze sweater ook rocken.

Ivy Park

De parka van mesh
Ik was ontzettend nieuwsgierig naar deze jas. En ik moet zeggen, hij viel me niet tegen in het echt. De parka is echt enorm groot, ik pas er makkelijk in. Iemand met maat 50 kan deze ook zonder problemen aan. Het enige dingetje is dat de stof allesbehalve zacht is. Ik vind dit niet heel erg, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die dit niet prettig vinden voelen op hun huid.

Ivy Park

 HET EINDOORDEEL
Het is goed te doen om een paar Ivy Park items te dragen als je plus size bent, maar het zou echt top zijn als de collectie wat maatjes meer zou bieden. De stoffen vind ik mooi en ik kan me voorstellen dat je hier heerlijk in kunt trainen. Ik hoop dat de volgende collectie ook grotere maten zal hebben zo dat plussize vrouwen ook met Beyoncé in formation kunnen gaan …

 Ivy Park is beschikbaar bij Zalando, Top Shop en Nordstrom.

 

 

18 Comments

  1. Pingback: Where is your (Ivy) park? - Style has No size

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.