(Nederlands) MAYRA X STEDELIJK

Mayra X Stedelijk

Het is alweer drie weken geleden dat Mayra X Stedelijk werd gelanceerd. Een prachtige avond waar ik heel trots op ben. Mijn tour is nog te zien tot en met 9 juni. En je komt tot die tijd ook gratis naar binnen bij het Stedelijk als je mijn naam noemt bij de kassa!

Ik weet nog goed dat ik het telefoontje kreeg waarin werd gevraagd of ik misschien mijn eigen audiotour wilde samenstellen voor het Stedelijk Museum. Het enige wat ik dacht was: Hoe komen jullie nou bij mij terecht?

Mayra X Stedelijk

Wat ik doe online voelt voor mij vaak heel abstract. Een beetje ongrijpbaar. Ik weet wel dat mensen mijn – zeldzame – blogs lezen en mijn foto’s op Instagram zien, maar ik besef niet echt wat het betekent dat 28.000 mensen mij volgen. Klinkt misschien een beetje gek maar als ik mijn telefoon weg leg, zijn voor mijn gevoel ook de volgers buiten beeld. En met deze tour werd wat ik online deel ineens ook offline zichtbaar. Iets wat heel bijzonder voor me was. En f*cking mooi en geweldig om mee te maken.

Mayra X Stedelijk

Mayra X Stedelijk

Strontzenuwachtig was ik die avond. Ik voel me nog steeds niet helemaal op mijn gemak met een microfoon voor een publiek. Maar ja, geen openingspraatje is tijdens zo’n avond natuurlijk geen optie. Dus daar ging ik. Met een kroon op mijn hoofd van Wild Monarchy, een spiekbriefje en zenuwen die ik tot in mijn tenen voelde. Het praatje ging, volgens mij, best goed. De avond vloog vervolgens voorbij. Mensen gingen het museum door. Vrouwen lieten zichzelf gekroond fotograferen met de prachtige kroontjes van Wild Monarchy. Er liep een dame rond die letterlijk liefde uitdeelde. Er waren heerlijke hapjes van De Smaakversterkers. En de avond werd afgesloten met The Originals, een brass band die het museum letterlijk even op zijn kop zette.

Mayra X Stedelijk

Mayra X Stedelijk

Wat ik het allermooist vond, was de bijzondere mix aan mensen en alle good vibes. Ik vertel in mijn tour hoe belangrijk ik diversiteit vind. En toen ik die avond rondkeek, was dat precies wat ik om me heen zag. Iets wat voor mij heel waardevol is.

Mayra X Stedelijk

Mayra X Stedelijk

Ik wil nog een shout out geven aan Glamour en Steps voor hun bijdrage aan alle goodiebags. En in het bijzonder aan Monki en Me&Mats. Van Monki mocht ik te gekke self-love shirts weggeven –ontworpen door Camilla Engström- aan mijn blogger friends en Me&Mats is een supertof chocolademerk met een prachtige verpakking. Wie wordt nou niet blij van chocolade waar ‘Hello Gorgeous’ op staat?

Mayra X Stedelijk
Mayra X Stedelijk

Mayra X Stedelijk

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk ook heel veel dank aan iedereen van het Stedelijk –vooral Emma en Frederike- die mij hebben geholpen Mayra X Stedelijk op te zetten. Het was voor mij echt onwaarschijnlijk tof om dit te mogen doen en ik ben waanzinnig trots op het resultaat.

Mayra X Stedelijk

Mijn tour is nog tot en met 9 juni te zien. Noem mijn naam bij de kassa dan kom je namelijk gratis naar binnen! Als je nog niet bent geweest, hoop ik dat je hem gaat checken en dat je me laat weten wat je ervan vond.

Blijf stralen,
Mayra

Pictures by Twycer 
Black & White Portrait shot by Reiner van der Aart

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.