Exercise after pregnancy: Mayra gets fit(-ish)

Sporten na bevalling

Eens in de zoveel tijd krijg ik een aanvraag voor een toffe samenwerking op mijn Instagram binnen. Deze van Fit for Free kwam op een perfect moment …

Mocht je je afvragen wat ik aan het doen ben op de foto hierboven … het is een poging om een push-up te doen zonder op mijn baby te vallen. Laten we zeggen: ik heb nog wat meer oefening nodig. Don’t worry, er zijn geen Isameya’s in gevaar gebracht bij het maken van deze foto.

De afgelopen drie weken heb ik mijn weg naar de gym weer weten te vinden. Nou ja, een klein beetje dan. Ik was ontzettend blij toen ik werd gevraagd voor deze samenwerking omdat ik echt een flinke dosis motivatie nodig had om die billen van me weer in beweging te krijgen. Tijdens mijn zwangerschap heb ik niet in de sportschool getraind. Ik ging wel regelmatig zwemmen. Wel merkte ik dat ik mezelf in het zweet werken, begon te missen. Maar ik kan je vertellen: sporten na zwangerschap is geen grap.

Sporten & self-care
Negen weken geleden ben ik bevallen van mijn dochtertje. Sinds ze er is ben ik al aan het nadenken over hoe ik ervoor kan zorgen dat ik een goede moeder voor haar word. Ik geloof dat gezonde self-care een must is bij mijn leven als new mom. En sporten en bewegen is een belangrijk onderdeel van die self-care.

Mijn lichaam is nog steeds aan het herstellen van de zwangerschap en bevalling, maar weer beginnen met bewegen voelt als een goede eerste stap in een wat fittere richting. Tegen de tijd dat dit meisje rondloopt, wil ik een stuk fitter zijn dan dat ik nu ben. Ik wil niet die moeder zijn die zich hijgend aan een speeltoestel moet vasthouden na een rondje achter haar kind aanrennen. Het is voor mij belangrijk om met Isameya mee te kunnen komen zonder veel inspanning.

Sporten na zwangerschap: twee keer per week
Ik heb bodypumplessen gedaan op twee verschillende locaties. Voor mij is het heel handig om tussen vestigingen te kunnen afwisselen omdat ik mijn sportmomenten moet afstemmen op het werkschema van mijn vriend.

Een paar jaar geleden was ik behoorlijk verslaafd aan bodypump en stond ik drie tot vier keer per week in de sportschool. Momenteel is dat veel te veel, maar ik probeer mijn lijf te laten wennen aan het trainen door twee keer in de week te gaan.

Er niet te zwaar aan tillen
Eerlijk is eerlijk, het is behoorlijk pittig om weer te trainen. Tijdens de workouts merk ik dat ik nog steeds in mijn herstelperiode zit. Mijn rug en buikspieren voelen heel zwak. Ik train met lichte gewichte zodat ik niet teveel doe. Ik vind de bodypumpklasjes heerlijk omdat je hiermee in een uurtje je hele lijf traint. Ideaal voor moeders zoals ik die weinig tijd hebben.

Aan het begin van de lesjes heb ik steeds tegen de trainers gezegd dat ik recent ben bevallen. Ik merkte dat ze me daardoor extra goed in de gaten hielden tijdens de lessen, wat echt heel fijn was. Wat extra hulp bij het aannemen van de juiste houdingen, was bijzonder welkom.

Nieuwe dingen proberen
Afgelopen week voelde ik me gedraineerd (ik werd zaterdag voor het eerst weer ongesteld, dus dat is een goede verklaring). Ik heb ook een spier verrekt in mijn nek dus daarom besloot ik dat het beter was om het even iets rustiger aan te doen. In plaats van twee lesjes bodypump deed ik er eentje en voegde ik een lesje yoga toe. Maar ik vond dat lesje yoga een stuk uitdagender dan de bodypump. Ik ben zo niet fit en flexibel dat het een behoorlijke confrontatie was.

Toch was het alsnog een superfijne manier om mijn zondag te beginnen (de les was om 9.30 op zondagochtend). Ik had nog geen ervaring met yoga en werd heel rustig van de lerares. Hierdoor kwam ik niet alleen een illusie armer, maar ook heel ontspannen thuis. Ik wil deze les zeker vaker doen zodat ik aan mijn flexibiliteit kan gaan werken.

Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen deze samenwerking te doen. Het was een fijne kickstart wat het starten met sporten betreft. Weer gaan trainen na de bevalling is pittig, maar ik gun mezelf de tijd en hoop, ook als ik weer begin met werken, mijn balans en regelmaat te kunnen vinden. En op de dagen dat ik mezelf niet kan motiveren naar de gym te gaan, is mijn kleine meid de perfecte motivatie om mijn lijf in beweging te brengen.

Blijf stralen,

Mayra

Deze post is geschreven is samenwerking met Fit for Free. Uiteraard is het volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaring.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.