Iskra Lawrence: ‘You can be your own rolemodel too’

Iskra Lawrence interview

Ontmoet Iskra. Deze dame is zoveel meer dan alleen een curvy model. De Instagramsensatie inspireert dagelijks miljoenen vrouwen met haar body positive posts. In de afgelopen jaren kreeg ze bijna 4 miljoen volgers en zette ze haar eigen platform Runway Riot op. Een website over stijl, schoonheid en mode speciaal voor vrouwen in alle vormen en maten. Iskra groeide op in Engeland, maar woont nu in New York. Hoe kijkt zij naar body positivity & self-love?

Hoe tof, Iskra Lawrence die de tijd neemt voor een interview met mij. Ik had het niet verwacht toen ik haar benaderde. Mijn dm zou vast verdwijnen tussen al die duizenden berichtjes. Maar het was blijkbaar mijn geluksdag. Supertrots ben ik dan ook dat ik dit met je kan delen. Enjoy the read!

Iskra Lawrence

Beeld: All Woman Project

Ben je altijd body positive geweest?
“Door jarenlange afwijzing en kritiek van de mode-industrie had ik in mijn tienerjaren een laag zelfbeeld en een verstoorde relatie met eten. Totdat ik besloot dat ik niet happy en ook niet gezond was. Ik realiseerde me dat ik alleen mezelf kon zijn, dus waarom zou ik niet de beste versie van mezelf worden? Ik begon met het onderzoeken van voeding en startte met sporten om fit en gezond te worden. Hoe meer ik mijn lijf en wie ik was omarmde, hoe meer zelfvertrouwen ik kreeg. Ik vergelijk mezelf of mijn lichaam nooit met anderen. Echt zelfvertrouwen is voor mij iemand die zichzelf goed kent en zijn of haar lijf omarmt. Zelfvertrouwen straalt van binnenuit naar buiten.”


iskra
Rafael Clemente

Iskra deelt in haar TED talk wederom een waardevolle les! 

Wat maakt je gelukkig in het leven en hoe zorg je dat je happy blijft?
“De mensen waar ik van hou, maken me gelukkig. Ik word elke dag dankbaar wakker omdat ik leef en gezond ben, en omdat ik bijzondere mensen in mijn leven heb. Als ik ooit down ben, facetime ik met mijn vriend of pak ik wat tijd voor mezelf met kaarsen, en misschien wat televisie en chocolade. Ik herinner mezelf aan alles waar ik dankbaar voor ben. Soms word je te zelfbewust,egoïstisch of egocentrisch. Ik probeer me te focussen op het helpen van anderen, daar word ik altijd gelukkig van.”

‘Nu ik van mijn lijf hou, kan niemand me meer naar beneden halen’

Wat is de grootste body positive les die je hebt geleerd?
“Mijn lijf is niet iets om naar te kijken. Het is mijn thuis en zorgt ervoor dat ik dit geweldige leven kan leiden, daarom moet ik het met liefde en respect behandelen.”

Iskra1Image:Aerie

Wat is het beste advies dat je ooit van iemand hebt gekregen over je goed voelen over jezelf?
“Oefen met naar jezelf kijken in de spiegel. En in plaats van kijken naar dingen die je niet mooi vindt, focus op de dingen waar je liefde voor kunt hebben. Leer van jouw imperfecties te houden want je ben meer dan je lijf.”

StyleLikeU is een van mijn favoriete body positive platforms. Ook Iskra Lawrence deed een interview met ze. Love it!

Als model krijg je veel feedback op je lijf. Hoe ga je om met deze positieve en negatieve reacties?
“Mensen hebben me dik genoemd en jarenlang tegen me gezegd dat ik het nooit zou maken als model. Maar het lukte me wel, dus nu kan ik die reacties gewoon weglachen. Alleen ik heb de controle over mijn eigenwaarde en nu ik van mijn lijf hou, kan niemand me meer naar beneden halen.”

Iskra

Image: Instagram

Wat wil je meisjes en vrouwen die naar je opkijken meegeven?

“lk hoop dat elk meisje kan inzien dat ze haar eigen rolmodel kan zijn. Als ze in zichzelf gelooft, is alles mogelijk.”

 

Wat is Runway Riot?

“RR is een thuis voor alle vrouwen waar we het hebben over mode, schoonheid en nieuwtjes terwijl diversiteit en een gezond zelfbeeld worden gevierd. Als managing editor creeer ik dagelijks nieuwe content met een focus op video’s die de kijker hopelijk inspireert. Ik hoop echt dat RR blijft groeien zodat meer vrouwen zich empowered voelen en we allemaal naast elkaar kunnen staan en meer diversiteit in de modewereld kunnen eisen en daarmee een blijvende impact maken.”

 

Meer inspiratie! In deze video van de Aerie Real campagne deelt Iskra een belangrijke boodschap over zelfvertrouwen en self-love. 

Wil je meer van Iskra Lawrence zien? Volg haar op Instagram en breng ook zeker een bezoekje aan Runway Riot!

Openingsbeeld Carolyne Loreé

4 Comments

  1. Pingback: Thursday Thunder: Maria Merckens - The Publisized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.